Mancare de post cu soia

| | Actualizat: 2012-03-12 17:55:52

Nu trebuie sa duci dorul carnii in post! Produsele din soia substituie cu succes proteinele si gustul acesteia intr-o reteta 100% vegetariana!

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 punguta soia granulata

1 conserva rosii in bulion

1 ceapa mare

2 ardei grasi mici

3-4 catei de usturoi

4 linguri de ulei

1 lingurita rasa de boia dulce

piper

sare

Mod de preparare

Primul pas este sa fierbi soia in clocot, in apa cu sare, circa 10-15 minute, la foc mic.

Intre timp, cureti ceapa si o toci marunt, ardeii ii toci in cuburi mici, iar usturoiul il zdrobesti sau il toci fin.

Pui toate legumele tocate intr-o tigaie in care ai incins, in prealabil, uleiul. Dupa ce se cristalizeaza ceapa si se inmoaie ardeiul, trebuie sa strecori soia de apa si se o adaugi in tigaie, peste legume.

Pune peste amestec cam trei sferturi din conserva de rosii in bulion, boiaua, sarea si piperul si lasa-le la foc mic, timp de 10-15 minute.

Amesteca frecvent in mancare pentru a nu se prinde sau arde.

Trucuri

La servire, farfuria se poate garnisi cu verdeata, dupa preferinta - marar sau patrunjel.

Mancarica de soia este mai gustoasa atunci cand este consumata proaspata si calda.

Tipul bucatariei

romaneasca

Citeste si despre