Nu trebuie sa duci dorul carnii in post! Produsele din soia substituie cu succes proteinele si gustul acesteia intr-o reteta 100% vegetariana!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 punguta soia granulata
1 conserva rosii in bulion
1 ceapa mare
2 ardei grasi mici
3-4 catei de usturoi
4 linguri de ulei
1 lingurita rasa de boia dulce
piper
sare
Mod de preparare
Primul pas este sa fierbi soia in clocot, in apa cu sare, circa 10-15 minute, la foc mic.
Intre timp, cureti ceapa si o toci marunt, ardeii ii toci in cuburi mici, iar usturoiul il zdrobesti sau il toci fin.
Pui toate legumele tocate intr-o tigaie in care ai incins, in prealabil, uleiul. Dupa ce se cristalizeaza ceapa si se inmoaie ardeiul, trebuie sa strecori soia de apa si se o adaugi in tigaie, peste legume.
Pune peste amestec cam trei sferturi din conserva de rosii in bulion, boiaua, sarea si piperul si lasa-le la foc mic, timp de 10-15 minute.
Amesteca frecvent in mancare pentru a nu se prinde sau arde.
Trucuri
La servire, farfuria se poate garnisi cu verdeata, dupa preferinta - marar sau patrunjel.
Mancarica de soia este mai gustoasa atunci cand este consumata proaspata si calda.
Tipul bucatariei
romaneasca