Orezul copt in dovleac este o mancare delicioasa, de post, cu care iti vei incanta musafirii. Are o aroma uimitoare si se prepara foarte usor.
Timp de preparare
2 ore
Dificultate
usor
Ingrediente
1 dovleac placintar mediu
80 g orez bob lung
1 ardei gras mare
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
200 ml apa
sare si piper
Mod de preparare
Spala bine dovleacul, taie-i un capac, apoi scoate-i miezul si semintele. Toarna apa in el si da-l la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt putin elimina apa din dovleac si mai lasa-l la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, spala orezul, lasa-l cateva minute la inmuiat si caleste legumele in putin ulei. Adauga orezul peste legumele calite, amesteca-le bine si lasa-le pe foc inca trei minute. Toarna peste ele si apa si lasa-le sa fiarba putin.
Scoate dovleacul din cuptor, umple-l cu orez si legume, mai adauga si putina apa, apoi pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-l din nou la cuptor pentru 30 de minute, pana cand se rumeneste.