Orez copt in dovleac

| | Actualizat: 2014-03-24 11:57:42

Orezul copt in dovleac este o mancare delicioasa, de post, cu care iti vei incanta musafirii. Are o aroma uimitoare si se prepara foarte usor.  

Timp de preparare

2 ore  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 dovleac placintar mediu

80 g orez bob lung

1 ardei gras mare

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel

200 ml apa

sare si piper  

Mod de preparare

Spala bine dovleacul, taie-i un capac, apoi scoate-i miezul si semintele. Toarna apa in el si da-l la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt putin elimina apa din dovleac si mai lasa-l la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, spala orezul, lasa-l cateva minute la inmuiat si caleste legumele in putin ulei. Adauga orezul peste legumele calite, amesteca-le bine si lasa-le pe foc inca trei minute. Toarna peste ele si apa si lasa-le sa fiarba putin.

Scoate dovleacul din cuptor, umple-l cu orez si legume, mai adauga si putina apa, apoi pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-l din nou la cuptor pentru 30 de minute, pana cand se rumeneste.

Citeste si despre