Placinta cu cartofi, de post

| | Actualizat: 2012-03-20 16:29:15

Placinta cu cartofi este o idee grozava pentru atunci cand vrei sa te rasfeti cu ceva deosebit in post!

Foto: thedailyspud.com

Timp de preparare

120 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru aluat

500 g faina

30 g drojdie proaspata

o lingurita de sare

250 ml apa calda (dar nu fierbinte)

Pentru umplutura

3 cartofi mari

1 legatura de ceapa verde

1 borcan de ciuperci taiate

marar

sare

piper

2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Primul pas este prepararea aluatului pentru foile de placinta. Pune drojdia si sarea peste faina, apoi toarna treptat apa si framanta, pana se face un aluat care se poate intinde.

Lasa-l la crescut pana isi dubleaza volumul, iar intre timp treci la prepararea umpluturii.

Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, timp de 20 de minute.

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si caleste ceapa verde tocata marunt si ciupercutele, peste care adaugi sare, piper si marar. Dupa ce se inmoaie si se amesteca miresmele, adauga si cartofii, scursi in prealabil de apa.

Imparte aluatul de placinta in jumatati si intinde doua foi. Pune una dintre ele pe fundul unei tavi, tapetat cu faina sau uns cu ulei, adauga umplutura si apoi pune deasupra cealalta foaie.

Las-o la cuptor, la foc mediu, cam 25-30 de minute, pana se rumeneste foaia.

Tipul bucatariei

romaneasca

Citeste si despre