Prajitura de post cu mere: frageda, gustoasa, cu multa umplutura cremoasa si aromata. O reteta de post care se face usor, dovada perfecta ca putem gati bunatati chiar si in timpul postului.
Ingrediente:
Pentru aluat:
-
500 g faina alba
-
80 g zahar
-
12 g praf de copt
-
Un varf de sare
-
150 ml apa
-
60 ml ulei
Pentru umplutura:
-
6-7 mere
-
4 linguri zahar
-
Zahar pudra (optional, pentru decor)
Mod de preparare:
1. Pregatirea aluatului:
-
Intr-un bol mare, cerne faina si amestec-o cu zaharul, praful de copt si sarea.
-
Adauga apa si uleiul, apoi framanta un aluat omogen si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina. Daca este prea tare, mai adauga putina apa.
-
Imparte aluatul in doua parti egale si lasa-l sa se odihneasca timp de 10-15 minute.
2. Pregatirea umpluturii:
-
Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea mare.
-
Pune merele rase intr-o tigaie si caleste-le la foc mediu cu zaharul, amestecand ocazional, pana cand se evapora lichidul. Lasa-le sa se raceasca.
3. Asamblarea placintei:
-
Intinde prima foaie de aluat pe o hartie de copt, apoi transfer-o intr-o tava (aprox. 20x30 cm).
-
Adauga umplutura de mere si distribuie-o uniform.
-
Acopera cu cea de-a doua foaie de aluat si preseaza marginile pentru a sigila placinta.
-
Inteapa usor foaia de deasupra cu o furculita pentru a permite aburului sa iasa in timpul coacerii.
4. Coacerea:
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
-
Coace placinta timp de 30-35 de minute sau pana cand devine aurie.
-
Las-o sa se raceasca, apoi presara zahar pudra, daca doresti.
Pofta buna!
Sursa : www.realitatea.net
Sursa foto: freepik