Placinta cu mere de post

| | Actualizat: 2025-03-10 11:01:08

Prajitura de post cu mere: frageda, gustoasa, cu multa umplutura cremoasa si aromata. O reteta de post care se face usor, dovada perfecta ca putem gati bunatati chiar si in timpul postului.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g faina alba

  • 80 g zahar

  • 12 g praf de copt

  • Un varf de sare

  • 150 ml apa

  • 60 ml ulei

Pentru umplutura:

  • 6-7 mere

  • 4 linguri zahar

  • Zahar pudra (optional, pentru decor)


Mod de preparare:

1. Pregatirea aluatului:

  1. Intr-un bol mare, cerne faina si amestec-o cu zaharul, praful de copt si sarea.

  2. Adauga apa si uleiul, apoi framanta un aluat omogen si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina. Daca este prea tare, mai adauga putina apa.

  3. Imparte aluatul in doua parti egale si lasa-l sa se odihneasca timp de 10-15 minute.

2. Pregatirea umpluturii:

  1. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea mare.

  2. Pune merele rase intr-o tigaie si caleste-le la foc mediu cu zaharul, amestecand ocazional, pana cand se evapora lichidul. Lasa-le sa se raceasca.

3. Asamblarea placintei:

  1. Intinde prima foaie de aluat pe o hartie de copt, apoi transfer-o intr-o tava (aprox. 20x30 cm).

  2. Adauga umplutura de mere si distribuie-o uniform.

  3. Acopera cu cea de-a doua foaie de aluat si preseaza marginile pentru a sigila placinta.

  4. Inteapa usor foaia de deasupra cu o furculita pentru a permite aburului sa iasa in timpul coacerii.

4. Coacerea:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.

  2. Coace placinta timp de 30-35 de minute sau pana cand devine aurie.

  3. Las-o sa se raceasca, apoi presara zahar pudra, daca doresti.

Pofta buna!


Sursa : www.realitatea.net

Sursa foto: freepik

 

Citeste si despre