Ai ramas cumva in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti de post? Noi te scoatem din incurcatura si iti oferim reteta pentru o placinta satioasa si foarte gustoasa.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
20 g margarina
15 g drojdie de bere
1 praf de sare
Pentru umplutura
700-800 g varza proaspata, tocata
3 ciuperci mari
50 ml ulei
sare
piper
marar
Mod de preparare
Pregateste mai intai aluatul, astfel: amesteca drojdia cu apa calduta, adauga praful de sare, faina si margarina topita. Amesteca totul bine, iar daca aluatul o cere mai pune 2-3 linguri de faina.
Imparte aluatul in doua bucati egale si lasa-le la crescut, acoperite de un servet curat, intr-un loc caldut.
Pregateste compozitia, astfel: in uleiul pus la incins pune ciupercile taiate feliute, apoi adauga si varza tocata fideluta si lasa totul la calit. La final potriveste de gust cu sare si piper si adauga si mararul tocat marunt.
Intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, intinde una din bucatile de aluat sub forma de foaie, acoper-o cu umplutura, apoi pune si cealalta foaie.
Baga placinta la copt, circa 30 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala