Ai pofta de Alba-ca-zapada, dar vrei sa tii si post? Nimic mai simplu, noi avem o reteta speciala, cu ingrediente de post.
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
dificil
Ingrediente
Pentru aluat
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 lingurita bulion
1 lingurita amoniac
faina (cat cuprinde)
Pentru crema
3 cani apa
6 linguri amidon
9 linguri zahar
1 lamaie
1 pachet margarina
Mod de preparare
Freaca zaharul cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza, apoi adauga bulionul, amoniacul si faina.
Dupa ce ai obtinut un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini, imparte-l in trei parti egale, pe care le intinzi sub forma de foi.
Pe fundul unei tavi tapetate cu faina coace foile, pe rand, la foc potrivit.
Intre timp, pregateste crema de lamaie, astfel: fierbe apa cu zaharul, adauga amidonul si lasa-l sa se ingroase, apoi adauga zeama si coaja de la o lamaie. Dupa ce se raceste putin aceasta crema, adauga margarina frecata spuma.
Intre foile reci se adauga aceasta crema si se lasa prajitura la fragezit peste noapte, cu o greutate deasupra.
Trucuri
Serveste prajitura presarata cu zahar pudra.
Nu taia prajitura imediat, ci lasa sa treaca minim 5 ore, ca sa se fragezeasca.
Portioneaza prajitura sub forma de romb, pentru un aspect elegant.
Tipul bucatariei
Romaneasca