Prajitura cu bulion este atat de pufoasa si gustoasa, incat cu greu iti dai seama ca ai in fata un preparat de post.
Foto: crestin-ortodox.ro
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru foi
4 linguri ulei
4 linguri zahar
2 linguri bulion
1 lingurita bicarbonat
18 linguri faina
Pentru sirop
2 cesti apa
2 cesti zahar
Pentru crema
200 g alune macinate
1 borcan gem de caise
Mod de preparare
Pregateste mai intai un aluat din ulei, zahar, bulion si faina. Lasa-l la odihnit 15 minute, apoi imparte-l in 3 bucati, pe care le intinzi sub forma de foaie.
Coace foile pe rand, pe fundul unei tavi.
In tot acest timp, pregateste un sirop din 2 cesti de apa si 2 cesti de zahar. Fierbe la foc mic zaharul si apa, pana cand capata aspect de miere.
Insiropeaza foile racite cu acest sirop.
Dupa ce ai insiropat foile, pune intre ele gemul de caise ametecat cu nuca macinata.
Lasa prajitura la rece, cu o greutate deasupra.
Trucuri
Poti prepara o glazura de cacao, ulei, zahar pudra si apa pe care sa o intinzi deasupra prajiturii.
Poti folosi esenta de rom pentru aromatizarea siropului cu care ungi foile.
Tipul bucatariei
Romaneasca