Prajitura de cocos, de post este pur si simplu delicioasa si te scoate din incurcatura cand cei mici iti cer ceva dulce pe perioada postului.
Foto: bucataras.ro
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru blat
1 cana fulgi de nuca de cocos
1 cana faina
1 plic praf de copt
1 cana zahar
zeama de la 1 borcan de compot
Pentru glazura
50 g ciocolata fara lapte
50 g margarina
2 linguri zahar
1 lingurita cacao
Mod de preparare
Amesteca faina, praful de copt, zaharul si nuca de cocos, apoi toarna peste ele zeama de la un borcan de compot (de 800 de grame) si mixeaza bine pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt toarna acest amestec. Baga tava la copt, cam 25-30 de minute, iar intre timp pregateste o glazura.
Intr-un ibric amesteca zaharul, margarina, cacaoua si ciocolata si adauga si putina apa. Pune la foc mic, pana se topeste ciocolata.
Cand este gata prajitura acoper-o cu aceasta glazura.
Trucuri
Poti alege sa colorezi jumatate din aluat cu cacao si vei obtine o prajiturica marmorata delicioasa.
Serveste aceasta prajitura abia cand este bine racita.
Tipul bucatariei
Internationala