Prajitura cu prune, de post

| | Actualizat: 2012-11-26 15:51:24

Un desert delicios pentru zilele de vara, prajitura cu prune, de post e aromata si foarte gustoasa. Afla cum se prepara! 

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: usor

Ingrediente

Pentru aluat

  • 100 g faina
  • 1/2 pachet margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Pentru maia

  • 1 cubulet drojdie
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar tos
  • 150 g faina

Suplimentar

  • 1 kg prune
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Spala prunele, apoi taie-le in doua si scoate-le samburii. Pune-le intr-un castron, in straturi si presara peste ele zahar tos si scortisoara pudra. Lasa prunele in zahar circa 30 de minute, pana se topeste zaharul, apoi aseaza-le la scurs.

In tot acest timp, pregateste maiaua, astfel: pune intr-un bol 250 ml de apa calduta, adauga apoi drojdia, zaharul si 150 g de faina si amesteca bine, pana la omogenizare. Lasa maiaua la crescut timp de 20 de minute.

Pentru aluat e nevoie sa pui intr-un castron margarina, adaugi apoi zaharul pudra si zaharul vanilat si omogenizezi.

Adauga un varf de cutit de sare si faina, in ploaie. Peste acest aluat adaugi 1-2 linguri de apa si torni maiaua. Trebuie sa lasi aluatul la dospit 30 de minute.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni acest aluat, apoi asezi simetric jumatatile de prune. Dai la copt, la foc mediu 50 de minute.

Citeste si despre