Satioasa si aromata, prajitura cu miere de post e buna pentru pacheteleul celui mic la scoala. Iti oferim reteta noastra pentru aceasta prajitura.
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru blat
1 cana miez de nuca maruntit
1 cana de zahar
1/2 cana ulei
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
coaja rasa de la o lamaie
Pentru glazura
1 cana apa
2 lamai
1 cana zahar
5 linguri miere
Foto: usahitman.com
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele pentru aluat, cu ajutorul unui mixer, pana obtii consistenta unei creme. Pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Da totul la cuptor, circa 30-35 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregateste galazura, astfel: stoarce lamaile de suc si curata coaja. Combina intr-o cratita zaharul, mierea, coaja de lamaie si apa si apoi fierbe totul la foc mare, amestecand constant.
Ia cratita de pe foc si amesteca acest sirop cu sucul de lamaie.
Dupa ce s-a copt prajitura poti turna siropul caldut peste ea.
Tipul bucatariei
Internationala