Prajitura de post cu miere

| | Actualizat: 2013-02-28 16:17:06

Satioasa si aromata, prajitura cu miere de post e buna pentru pacheteleul celui mic la scoala. Iti oferim reteta noastra pentru aceasta prajitura.

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru blat

1 cana miez de nuca maruntit

1 cana de zahar

1/2 cana ulei

1 praf de copt

1 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita sare

coaja rasa de la o lamaie

Pentru glazura

1 cana apa

2 lamai

1 cana zahar

5 linguri miere

Foto: usahitman.com

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele pentru aluat, cu ajutorul unui mixer, pana obtii consistenta unei creme. Pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Da totul la cuptor, circa 30-35 de minute, la foc mediu.

Intre timp pregateste galazura, astfel: stoarce lamaile de suc si curata coaja. Combina intr-o cratita zaharul, mierea, coaja de lamaie si apa si apoi fierbe totul la foc mare, amestecand constant.

Ia cratita de pe foc si amesteca acest sirop cu sucul de lamaie.

Dupa ce s-a copt prajitura poti turna siropul caldut peste ea.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre