Prajitura de post cu nuca

| | Actualizat: 2012-03-20 16:29:19

Prajitura de post cu nuca este un exemplu de preparat pentru desert care ne demonstreaza ca deliciile culinare fara produse de origine animala pot fi chiar mai gustoase decat cele clasice. Delicioasa cu ceai sau cafea, o gustare de acest gen este mereu binevenita.

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente aluat

3 cani faina

125 ml ulei

125 g zahar

500 ml apa

125 g nuca pisata

3 linguri cacao

1 lingurita bicarbonat stins

1 praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

esenta rom

Ingrediente glazura

5 linguri zahar tos

2 linguri apa

2 linguri ulei

2 linguri cacao

zahar vanilat

esenta rom

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca toate ingredientele si pune compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina. Las-o sa se coaca la foc potrivit. Pana se raceste prajitura, pregateste glazura prin fierbere la foc mic, pana se ingroasa. La final, intinde sosul uniform peste prajitura si las-o la racit.

Mod de servire

Se poate orna cu nuca de cocos, bombonele sau ciocolata rasa de menaj. Este excelenta ca desert, gustare sau ca rasfat dulce pentru musafiri.

Valori nutritionale pentru 125 g

Calorii: 470 kcal

Carbohidrati: 63 g

Grasimi: 27 g

Proteine: 7 g

Citeste si despre