Prajitura de post cu nuca este un exemplu de preparat pentru desert care ne demonstreaza ca deliciile culinare fara produse de origine animala pot fi chiar mai gustoase decat cele clasice. Delicioasa cu ceai sau cafea, o gustare de acest gen este mereu binevenita.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente aluat
3 cani faina
125 ml ulei
125 g zahar
500 ml apa
125 g nuca pisata
3 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat stins
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
esenta rom
Ingrediente glazura
5 linguri zahar tos
2 linguri apa
2 linguri ulei
2 linguri cacao
zahar vanilat
esenta rom
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteca toate ingredientele si pune compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina. Las-o sa se coaca la foc potrivit. Pana se raceste prajitura, pregateste glazura prin fierbere la foc mic, pana se ingroasa. La final, intinde sosul uniform peste prajitura si las-o la racit.
Mod de servire
Se poate orna cu nuca de cocos, bombonele sau ciocolata rasa de menaj. Este excelenta ca desert, gustare sau ca rasfat dulce pentru musafiri.
Valori nutritionale pentru 125 g
Calorii: 470 kcal
Carbohidrati: 63 g
Grasimi: 27 g
Proteine: 7 g