Salatele de ciuperci de post poate fi mai satioasa, hranitoare si gustoasa decat cea clasica, cu maioneza si o multime de ingrediente calorice, care te poate ingrasa! Iata cea mai simpla si rapida reteta de salata de post!
Timp de preparate
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g ciuperci
2 linguri ulei de masline
1-2 linguri otet balsamic
1 lingura de patrunjel tocat
2 catei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Curata si pune la fiert ciupercile, in apa cu sare. Lasa-le cam 10-12 minute, pana se inmoaie, apoi scurge-le si lasa-le sa se raceasca. Daca vrei sa sari peste pasul asta, cumpara ciuperci la conserva, care nu mai necesita preparare termica.
Taie-le felii subtiri si pune-le intr-un castron. Prepara, separat, dressingul pentru salata, amestecand uleiul, otetul, sarea si piperul.
Toarna dressingul peste ciuperci si, la sfarsit, pune patrunjelul proaspat tocat si usturoiul pisat sau taiat marunt.