Daca ai pofta de un desert delicios, care sa fie insa de post, poti prepara rapid o tarta cu caspusni si mere. Se pregateste usor si este foarte savuroasa.
Timp de preparare
60 min
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru blat
75 g margarina
50 g zahar pudra
125 g faina
2 linguri apa
1 esenta de vanilie
Pentru umplutura
300 g capsuni
2 mere
1 lingura miere de albine
Mod de preparare
Taie margarina bucati mici si amestec-o cu zaharul pudra, pana cand obtii o compozitie groasa. Adauga peste ele faina, esenta de vanilie si framanta bine aluatul pe care il obtii.
Adauga apa si formeaza o bila, pe care sa o pui apoi la frigider 20 de minute. Intre timp, curata merele de coaja si de seminte si taie-le felii subtiri, la fel si capsunile.
Intinde aluatul si asaza-l intr-o forma de tarte tapetata cu hartie de copt, pune un mijlocul lui merele si capsunile si inveleste-le cu inca un strat de aluat. Pune-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 20 de minute.
Serveste tartele calde, unse cu miere de albine.