Fasolea verde cu lamaie si marar poate fi atat o gustare rapida, cat si o garnitura gustoasa, perfecta pentru o friptura sau pentru preparatele din peste. In plus, fasolea verde este si foarte sanatoasa, intrucat contine o multime de vitamine, dar si potasiu, acid folic si fibre.
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
500 g fasole verde
1 legatura marar
1 fir ceapa verde
1 lingura ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita mustar
sare si piper
Mod de preparare
Pune apa intr-un vas adanc si, cand fierbe, adauga putina sare si fasolea verde. Las-o in apa clocotita intre 5 si 7 minute, pana cand se inmoaie bine. Toaca mararul si ceapa si amesteca-le intr-un castron mare cu uleiul, sucul de lamaie si mustarul.
Adauga pastaile de fasole si condimenteaza cu sare si piper. Las-o deoparte 10-15 minute, pana cand aromele patrund bine in fasolea verde.