Salata Caesar a devenit extrem de populara in restaurantele din intreaga lume, insa originea ei este legata de bucataria italiana.
Foto: kosherculinaryarts.blogspot.ro
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Salata
1 salata verde
100 g parmezan ras
Dressing
1 catel usturoi
2 fileuri ansoa
1 varf lingurita sare
1 galbenus
1 lingurita mustar
2 linguri zeama de lamaie
ulei
Crutoane
4 felii paine veche
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Freaca bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana obtii o pasta omogena, apoi adauga galbenusul si mustarul. Adauga usor ulei, amestecand neincetat pana obtii o maioneza consistenta.
Adauga sucul de lamaie, amesteca si apoi verifica daca mai e nevoie de sare sau lamaie.
Pregateste crutoanele. Taie painea cubulete si pune-o intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei incins. Condimenteaza cu piper. Amesteca repede, deoarece painea va absorbi uleiul. Mai lasa 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.
Asambleaza salata doar inainte de a o consuma. Spala frunzele de salata si taia-le fasii. Imparte-le in 4 boluri de salata. Adauga cate o lingura de dressing peste salata. Presara apoi crutoanele si la sfarsit presara parmezanul.
Serveste salata imediat, altfel se inmoaie.
Tipul bucatariei
Internationala