Salata caprese este o salata specifica bucatariei italiene. Se pregateste din ingrediente proaspete, de vara, iar aroma deosebita este data de busuiocul proaspat.
Foto: jacobskitchen.wordpress.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 rosii mari
350g mozzarella proaspata, scursa de zeama
1 legatura de frunze proaspete de busuioc
3 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linguri otet balsamic
sare
piper negru (proaspat macinat)
Mod de preparare
Taie rosiile felii, pe orizontala, apoi procedeaza in acelasi mod cu bila de mozzarella. Aranjeaza feliile de rosii pe un platou si pune pe fiecare dintre ele branza mozzarella si busuioc proaspat, tocat.
Amesteca uleiul cu otetul balsamic si toarna dressingul peste rosii. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Trucuri
Daca iti doresti ca aspectul salatei sa ia prin suprindere invitatii, aranjeaza feliile de rosii si cele de branza pe verticala, una peste alta, adica ii dai forma unui turnulet. Toarna amestecul de ulei si otet pe fiecare felie de rosie separat, pe masura ce le aranjezi.
Tipul bucatariei
Italiana