Salata crocanta de legume este un preparat care te ajuta sa pui in aplicare sfaturile nutritionistilor, care indeamna la consumul cat mai multor legume in fiecare zi!
Foto: petitappetit.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg de legume asortate (ceapa, morcov, dovleac, cartofi, varza rosie, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, ardei gras)
1 salata verde
5-6 catei de usturoi
30 ml ulei de masline
rozmarin
piper negru
sare
Pentru sos
20 ml ulei de masline
20 g seminte de floarea soarelui
100 g migdale
1 catel de usturoi
1 bucata de ceapa verde
20-30 ml zeama de lamaie
sare
Mod de preparare
Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine.
Intre timp, curata legumele, spala-le si taie-le in bucati medii.
Pune morcovii, ceapa, cartofii, ardeiul gras si dovleceii in tava, toarna ulei de masline, usturoiul tocat marunt, sarea, rozmarinul, piperul si baga-le la cupor.
Lasa-le cam 20 de minute la foc potrivit, iar apoi adauga restul de legume - fasolea, conopida, broccoli, ciupercile. Baga tava la loc in cuptor, pentru inca 20-25 de minute.
Pune-le apoi intr-un castron, adauga frunze de salata verde rupte bucatele, amesteca ingredientele pentru a face sosul si toarna-l peste legume.