Salata de andive si curmale

| | Actualizat: 2012-10-03 15:54:51

Salata de andive si curmale este o salata sofisticata, inspirata din bucataria franceza.

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 andive

15 curmale (fara samburi)

150 g miez de nuca

1/2 ceapa rosie

50 ml otet

6 linguri ulei de nuca

sare

piper proaspat

Mod de preparare

Prajeste nucile, pe care le-ai faramitat in bucati mici, intr-o tigaie de teflon. Lasa miezul de nuca sa se rumeneasca usor, circa 5 minute.

Taie marunt ceapa si curmalele, apoi pune-le pentru 15 minute in otet. Adauga uleiul de masline, sare si piper, dupa gust.

Opreste cateva foi mai mari de andiva, iar pe celelalte le tai fasii. Pune dressingul peste ele, adauga nuca si amesteca usor.

Foile mari de andiva le vei umple cu salata, apoi le asezi pe platou. Serveste salata imediat.

Trucuri

Pune andivele imediat dupa ce le tai in apa cu sare si otet, deoarece asa isi mai pierd din gustul amar.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre