Salata de boeuf

| | Actualizat: 2012-03-28 15:57:59

Salata de boeuf este un preparat foarte popular in meniul romanilor, in special in pragul sezonului rece. Reteta originala a suferit multe modificari de-a lungul timpului, prin inlocuirea tipului de carne, adaugarea de noi legume si condimente.

Timp de preparare: 1 ora si 15 minute

Dificultate: Medie

Ingrediente

  • 400 g carne de pui, porc sau vita, dupa preferinte;
  • 300 g cartofi;
  • 200 g morcovi;
  • 200 g gogosari murati;
  • 200 g castraveti in otet;
  • 150 g maioneza;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Fierbe carnea in apa cu sare si curata legumele, spala-le si pune-le si pe ele la fiert separat.

Dupa ce s-au racit toate ingredientele, toaca-le marunt, impreuna cu gogosarii si castravetii.

Lasa legumele murate la scurs intr-o sita, pentru a scapa de sucul in exces.

Amesteca intr-un vas separat toate alimentele marutinte cu 3/4 din maioneza, apoi potriveste amestecul de sare si piper.

La final, asaza compozitia pe un platou si orneaza salata cu restul maionezei.

Mod de servire

Se serveste ca aperitiv sau sub forma de tartina, la mesele speciale.

Trucuri de preparare

Foloseste o maioneza light cu iaurt pentru a obtine o salata mai usoara. Poti adauga mazare pentru mai multa consistenta.

Valori nutritionale pentru 100 g

  • Calorii: 66 kcal
  • Carbohidrati: 7,5 g
  • Grasimi: 1,8 g
  • Proteine: 5,4 g

Citeste si despre