Salata de cartofi cu maioneza

| | Actualizat: 2012-03-28 14:04:58

Pentru ca primvara si-a intrat in drepturi, iar pe tarabele pietelor au aparut deja cartofii noi, va propunem o reteta delicioasa, care se prepara foarte simplu.

Foto: carolbentley.wordpress.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

Pentru salata

1 kg cartofi noi

2 cepe verzi

1 lingurita rasa zahar

2 linguri de apa

1 lingura otet

sare

piper

Pentru maioneza

1 galbenus de ou

1 lingurita mustar

200 ml ulei

sare

1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Fierbi mai intai cartofii in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, ii scurgi de apa si ii lasi la racit, iar intre timp prepari maioneza.

Pui galbenusul intr-un bol de inox, adaugi mustarul si amesteci bine cu lingura de lemn. Incepi apoi sa torni uleiul, putin cate putin, cel mai bine cate-o lingurita de fiecare data. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita, pana ce maioneza devine cremoasa. Cand devine o pasta groasa, se poate subtia cu zeama de lamaie, dupa care se continua omogenizarea cu ulei. La final, potrivesti de sare.

Dupa ce ai facut maioneza, cureti cartofii de coaja si ii tai rondele, adaugi otetul amestecat cu zaharul si apa, potrivesti de sare si piper.

Peste cartofii preparati in acest mod torni maioneza si presari ceapa verde tocata marunt.

Citeste si despre