Pentru ca primvara si-a intrat in drepturi, iar pe tarabele pietelor au aparut deja cartofii noi, va propunem o reteta delicioasa, care se prepara foarte simplu.
Foto: carolbentley.wordpress.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
Pentru salata
1 kg cartofi noi
2 cepe verzi
1 lingurita rasa zahar
2 linguri de apa
1 lingura otet
sare
piper
Pentru maioneza
1 galbenus de ou
1 lingurita mustar
200 ml ulei
sare
1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Fierbi mai intai cartofii in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, ii scurgi de apa si ii lasi la racit, iar intre timp prepari maioneza.
Pui galbenusul intr-un bol de inox, adaugi mustarul si amesteci bine cu lingura de lemn. Incepi apoi sa torni uleiul, putin cate putin, cel mai bine cate-o lingurita de fiecare data. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita, pana ce maioneza devine cremoasa. Cand devine o pasta groasa, se poate subtia cu zeama de lamaie, dupa care se continua omogenizarea cu ulei. La final, potrivesti de sare.
Dupa ce ai facut maioneza, cureti cartofii de coaja si ii tai rondele, adaugi otetul amestecat cu zaharul si apa, potrivesti de sare si piper.
Peste cartofii preparati in acest mod torni maioneza si presari ceapa verde tocata marunt.