Salata de conopida

| | Actualizat: 2012-03-28 15:46:12

Salata de conopida este o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte usor de preparat! Este potrivita pentru cina sau pentru un pranz rapid, alaturi de cateva felii de paine prajita sau proaspata, dupa preferinta!

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 conopida potrivita

1 iaurt mare (smantana sau maioneza)

2 legaturi mari de marar

4 catei de usturoi

sare

piper

Mod de preparare

Spala bine conopida, rupe-o in buchetele mici si pune-o la fiert timp de 20 de minute. Cand este gata, scurge zeama printr-o strecuratoare si lasa conopida sa se raceasca.

Amesteca intr-un bol mai mare, in care vrei sa prepari salata, iaurtul, usturoiul pisat si mararul tocat marunt.

In cazul in care folosesti maioneza in loc de iaurt, adauga si putina zeama de lamaie, pentru a nu fi gretoasa. Daca pui iaurt, lamaia nu mai este necesara, deoarece este suficient de acrisor.

Adauga conopida in sosul pentru salata, pune sare si piper, dupa gust si amesteca-le bine, avand grija sa nu sfarami conopida.

Lasa salata cateva ore la frigider inainte de a o servi.

Citeste si despre