Salata de conopida este delicioasa, fie ca este calda sau rece. Conopida are o multime de nutrienti, iar in combinatie cu usturoi are si un gust minunat.
Ingrediente:
- 1 conopida (aprox. 400 g)
- 400 g iaurt grecesc
- 30 g mustar
- 50 ml ulei
- 2-3 catei de usturoi (dupa gust)
- O legatura de patrunjel
- Un praf de sare
- Un pic de ulei de masline pentru conopida
Mod de preparare:
- Pregatirea conopidei:
- Desface conopida in buchetele si spal-o bine.
- Fierbe-o in apa cu sare timp de 5-7 minute sau pana cand devine frageda. Alternativ, o poti coace usor in cuptor cu putin ulei de masline la 180°C timp de 15-20 de minute pentru o aroma mai intensa.
- Dupa ce s-a racit, paseaz-o cu o furculita sau blender, in functie de preferinta (mai bucati sau mai cremoasa).
- Prepararea dressingului:
- Intr-un bol mare, amesteca iaurtul grecesc cu mustarul, usturoiul zdrobit, uleiul si sarea.
- Asamblarea salatei:
- Adauga conopida pasata peste dressing si omogenizeaza bine.
- Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l in compozitie.
- Servire:
- Salata poate fi consumata imediat sau lasata la frigider pentru 30 de minute, astfel incat aromele sa se combine mai bine.
- Se poate servi pe paine prajita, crackers sau alaturi de legume proaspete.
Pofta buna!
Sursa: www.adihadean.ro
Sursa foto: freepik