Salata de conopida cu iaurt si usturoi

| | Actualizat: 2025-03-06 14:34:40

Salata de conopida este delicioasa, fie ca este calda sau rece. Conopida are o multime de nutrienti, iar in combinatie cu usturoi  are si un gust minunat.

Ingrediente:

  • 1 conopida (aprox. 400 g)
  • 400 g iaurt grecesc
  • 30 g mustar
  • 50 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi (dupa gust)
  • O legatura de patrunjel
  • Un praf de sare
  • Un pic de ulei de masline pentru conopida

Mod de preparare:

  1. Pregatirea conopidei:
    • Desface conopida in buchetele si spal-o bine.
    • Fierbe-o in apa cu sare timp de 5-7 minute sau pana cand devine frageda. Alternativ, o poti coace usor in cuptor cu putin ulei de masline la 180°C timp de 15-20 de minute pentru o aroma mai intensa.
    • Dupa ce s-a racit, paseaz-o cu o furculita sau blender, in functie de preferinta (mai bucati sau mai cremoasa).
  2. Prepararea dressingului:
    • Intr-un bol mare, amesteca iaurtul grecesc cu mustarul, usturoiul zdrobit, uleiul si sarea.
  3. Asamblarea salatei:
    • Adauga conopida pasata peste dressing si omogenizeaza bine.
    • Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l in compozitie.
  4. Servire:
    • Salata poate fi consumata imediat sau lasata la frigider pentru 30 de minute, astfel incat aromele sa se combine mai bine.
    • Se poate servi pe paine prajita, crackers sau alaturi de legume proaspete.

Pofta buna! 

Sursa: www.adihadean.ro

Sursa foto: freepik

 

Citeste si despre