Salata de dovlecei este o salata de sezon, care se poate servi alaturi de o friptura de pui sau peste.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 dovlecei
100 ml ulei
2-3 linguri otet de mere
sare
piper
2 lingurite marar tocat
3-4 catei de usturoi
Mod de preparare
In cazul dovleceilor imbatraniti, trebuie sa ii cureti de coaja si sa le scoti miezul. Taie-i apoi in felii potrivit de groase.
Pune dovleceii la copt, pe un gratar uns cu ulei. Intoarce dovleceii pe ambele parti, apoi scoate-i deoparte.
Prepara un dressing din 50 ml de ulei, otet, sare si piper.
Toarna dressigul peste feliile de dovlecel, apoi adauga verdeata maruntita si usturoiul tocat.
Trucuri
Pentru un gust mai bun, poti folosi otet balsamic in locul otetului obisnuit, de mere.
Tipul bucatariei
Internationala