Doriti sa gatiti la cina ceva rapid, gustos, pe placul tuturor? Salata de paste in stil italian este o idee grozava.
Ingrediente:
Pentru salata:
-
500 g paste scurte (farfalle, penne, fusilli etc.)
-
1 lingura ulei de masline
-
150 g mozzarella (bile sau cubulete)
-
300 g rosii cherry (taiate pe jumatate)
-
30 g fulgi de parmezan sau parmezan ras fin
-
Frunze de busuioc verde pentru decor
Pentru dressing:
-
O mana de frunze de busuioc proaspete
-
½ ardei iute (optional, pentru un gust mai picant)
-
2 linguri ulei de masline
-
3 catei de usturoi
-
3 rosii deshidratate (in ulei)
-
1 lingurita otet balsamic (optional)
-
Sare dupa gust
-
½ polonic din apa in care au fiert pastele
Mod de preparare:
-
Fierberea pastelor:
-
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
-
Pastreaza ½ polonic din apa in care au fiert si scurge restul.
-
Amesteca pastele scurse cu 1 lingura de ulei de masline pentru a nu se lipi si lasa-le sa se raceasca.
-
-
Prepararea dressingului:
-
intr-un blender sau mojar, mixeaza frunzele de busuioc, usturoiul zdrobit, rosiile deshidratate, ardeiul iute (daca folosesti), uleiul de masline, otetul balsamic si apa pastrata de la paste.
-
Amesteca pana obtii un dressing omogen. Potriveste de sare dupa gust.
-
-
Asamblarea salatei:
-
intr-un bol mare, combina pastele racite cu mozzarella si rosiile cherry.
-
Adauga dressingul si amesteca bine.
-
-
Finalizare si servire:
-
Presara fulgii de parmezan si decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.
-
Serveste imediat sau lasa la frigider pentru 15-30 de minute pentru a se intrepatrunde aromele.
-
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik