Salata de pui cu ciuperci este un preparat special, potrivit pentru festinul de sarbatori. Deoarece poate fi luata cu usurinta la pachet, constituie o varianta ideala pentru excursii sau mesele rapide de la birou.
Foto: decijerodjendansketorte.rs
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 piepti pui
8 castraveti murati
600 g ciuperci la conserva
1 ou
150 g iaurt
150 ml ulei
4 linguri mustar
2 legaturi marar
sare, piper
zeama lamaie
Mod de preparare
Pune pieptul de pui la fiert cu sare, pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Arunca apa si lasa puiul la racit.
Pregateste maioneza din oul crud, sare, mustar, iaurt, zeama de lamaie si ulei, amestecate la viteza mare cu mixerul. Rezultatul va fi un sos mai lichid, ideal ca dressing pentru salate.
Toaca marunt castravetii, ciupercile si puiul fiert.
Amesteca ingredientele cu sosul de maioneaza, adauga marar taiat fin, sare si piper dupa gust.
Lasa salata la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Mod de servire
Se serveste ca aperitiv sau garnitura.
Trucuri de preparare
Pentru a reduce timpul pregatirii, poti folosi maioneza light cumparata.
Inlocuieste ciupercile conservate cu cele crude, pe care le pregatesti in prealabil in tigaie.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 97,6 kcal
Carbohidrati: 1,8 g
Grasimi: 3,8 g
Proteine: 13,3 g