Pasta de humus, de inspiratie orientala este foarte gustoasa si a fost preluata si in bucataria romaneasca.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 conserve naut fiert (2x400 g)
2 linguri pasta de susan (tahini)
5 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
4 linguri ulei masline
sare, piper, boia dulce
Mod de preparare
Scurge conservele de naut de apa, clateste-le in apa calduta si mai pune-le la fiert, circa 10 minute.
Mixeaza nautul fiert, cu ajutorul unui blender, adauga cateii de usturoi zdrobiti, zeama de la o lamaie, uleiul si pasta de susan. Trebuie sa obtii o pasta fina. Potriveste humusul de gust, adaugand sare si piper.
Decoreaza pasta de humus cu ulei si praf de boia dulce.
Trucuri
Imbogateste gustul salatei de humus cu 1-2 linguri de iaurt gras si ceapa verde.
Tipul bucatariei
Libaneza