Salata Nicoise

| | Actualizat: 2012-05-29 16:02:37

Salata Nicoise este foarte hranitoare si combina o multime de ingrediente savuroase. O poti pregati in doua variante si anume, fie folosesti ton, fie folosesti ansoa.

Foto: bbcgoodfood.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 oua

1 conserva ton

50 g masline negre

50 g masline verzi

2 ardei grasi

1 salata verde

200 g boabe porumb fiert

100 g fasole verde fiarta

sare

piper

2 linguri ulei masline

zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spala bine legumele, apoi curata ardeii de cotor si seminte si taie-i julien. Rupe frunzele de salata cu mana, ca sa nu oxideze. Aseaza totul intr-un bol incapator, apoi adauga tonul, maslinele, porumbul, fasolea verde si potriveste de gust cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie.

Trucuri

Imbogateste aceasta salata adaugand si alte ingrediente, precum rosii, ceapa sau oua fierte.

Inlocuieste tonul cu ansoa, daca vrei sa obtii o varianta usor schimbata a acestei salate.

Tipul bucatariei

Franceza

Citeste si despre