Salata ruseasca este adoptata de foarte multa vreme de bucataria romaneasca, asa ca ar fi pacat sa nu iti impartasim reteta acesteia.
Foto: avocadopesto.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 morcov mare
100 g mazare fiarta (conserva)
300 g cartofi
50 g castraveciori murati
50 g capere
75 g iaurt
50 g maioneza
sare, piper
Mod de preparare
Pune morcovul si cartofii la fiert, pana cand se inmoaie usor, fara insa ca legumele sa devina faramicioase. Scoate aceste legume din apa, curata-le de coaja si taie-le cubulete mici.
Intr-un bol, adauga mazarea fiarta, legumele cubulete, caperele si castraveciorii taiati cuburi. Potriveste amestecul de gust, adaugand sare si piper.
Amesteca aceasta compozitie cu iaurt si maioneza, apoi lasa salata la frigider, minim doua ore.
Trucuri
Serveste salata decorata cu masline sau frunze de patrunjel.
Tipul bucatariei
Internationala