Salata ruseasca

| | Actualizat: 2012-05-28 17:46:12

Salata ruseasca este adoptata de foarte multa vreme de bucataria romaneasca, asa ca ar fi pacat sa nu iti impartasim reteta acesteia.

Foto: avocadopesto.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 morcov mare

100 g mazare fiarta (conserva)

300 g cartofi

50 g castraveciori murati

50 g capere

75 g iaurt

50 g maioneza

sare, piper

Mod de preparare

Pune morcovul si cartofii la fiert, pana cand se inmoaie usor, fara insa ca legumele sa devina faramicioase. Scoate aceste legume din apa, curata-le de coaja si taie-le cubulete mici.

Intr-un bol, adauga mazarea fiarta, legumele cubulete, caperele si castraveciorii taiati cuburi. Potriveste amestecul de gust, adaugand sare si piper.

Amesteca aceasta compozitie cu iaurt si maioneza, apoi lasa salata la frigider, minim doua ore.

Trucuri

Serveste salata decorata cu masline sau frunze de patrunjel.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre