3 retete cu dovleac ideale pentru copii

| | Actualizat: 2022-10-02 22:43:00

Dovleacul este un aliment care se gaseste pretutindeni in aceasta perioada a anului. Este ieftin, delicios si are o multime de beneficii pentru santate, fiind ideal pentru a fi introdus in alimentatia copiilor. Acesta are o valoare energetica scazuta si o concentratie mare de nutrienti de inalta calitate.

Pentru a profita de toate beneficiile sale, iti propunem X retete ideale pentru a fi introduse in alimentatia copiilor, inca din primul an de viata, dupa ineperea diversificarii. 

Piure de dovleac

Piureul de dovleac este un mod clasic in care poti folosi dovleacul in alimentatia copiilor. Pentru prepararea acestuia trebuie sa pui la fiert, in apa, doi morcovi curatati si taiati, un fir de praz curatat si taiat rondele, un cartof taiat cubulete si un dovleac taiat tot cubulete. Se fierb toate legumele pana cand sunt bine patrunse si se scurg de apa, intr-o sita, lasandu-le sa-si lase toata zeama. Se paseaza apoi si se poate amesteca cu putin ulei de masline sau unt. Daca micutul este suficient de mare, se poate adauga si putina sare. 

Gnocchi de dovleac

Pentru a face gnocchi, incepe prin a taia dovleacul in felii pe care sa le infasori in folie de aluminiu. Coace-le timp de 40 de minute la 200 de grade Celsius. Cand s-a copt se lasa sa se raceasca, se curata coaja si se paseaza dovleacul pentru a obtine un piure. Se adauga un ou peste, putina sare si se amesteca bine pentru omogenizare. Treptat se adauga 250 de grame de faina.  Cand aluatul devine consistent, se formeaza bilute individuale si se fierb in apa cu sare. Se adauga peste sos bolognese sau un alt sos, dupa preferinte. 

Dovleac copt, ca desert

Dovleacul este un aliment care este perfect pentru a inlocui un desert. Tot ce trebuie sa faci este sa tai dovleacul in jumatate, sa scoti semintele, apoi sa-l tai cubulete de marimea unei amandine. Presara peste acesta putina nucsoara si scortisoara. Daca doresti, poti adauga putin zahar vanilinat. Coace dovleacul la cuptorul incins la 180 de grade pana cand este bine patruns si rumen la suprafata.

FOTO: freepik.com

Citeste si despre