Trei mic dejunuri delicioase. Invata cum sa le prepari

| | Actualizat: 2023-01-30 11:04:00

Delicios si sanatos sunt sinonime pentru tine? Si, mai ales, sunt ele sinonime pentru copiii? Pentru ca stim cat de mofturosi pot fi micutii nostri este important sa le oferim retete delicioase, dar sanatoase in acelasi timp. Tocmai de accea am pregatit pentru tine trei retele delicioase de mic dejun care ii vor cuceri pe cei mici. 

Vafe cu scortisoara

Ingrediente:

- 2 oua

- ¾ cana de lapte

- 2 linguri de ulei vegetal

- 1 cana de faina

- 1 ½ lingurita de praf de copt

- 1 ½ lingurita de sare

- 1 lingurita de scortisoara

Preparare:

Bate ouale pana devin spuma, intr-un castron mediu. Adauga laptele si uleiul. Adauga ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare. Pune amestecul intr-un aparat de gatit vafe si gateste timp de 5 minute. Poti prepara pana la sase vafe delicioase. Adauga scortisoara pentru a-i da acea nota dulce si aromata.

Oua la cuptor

Ingrediente:

- 12 oua mari

- 1 cutie de lapte evaporat

- 1 lingurita de mustar uscat macinat

- Sare si piper dupa gust

- 1 cana de branza Cheddar maruntita

Pregatirea:

Preincalziti cuptorul la 165º C. Se unge usor cu unt o tava de copt de 23 cm pe 33 cm. Se presara uniform cu branza Cheddar.

Bateti ouale, laptele, mustarul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se toarna oul batut peste branza. Daca micutul tau este alergic la mustar, eliminati-l din reteta.

Coace totul in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute sau pana cand se intareste. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin inainte de a se taia in felii pentru a servi.

Friganele din paine

Ingrediente:

- 12 felii de paine

- 3 oua, batute

- 1 cana de lapte

- 1 lingurita de vanilie

- 1 varf de cutit de sare

- 1 lingura de zahar

- Ulei pentru prajit

Pentru topping: fructe proaspete, dulceata sau sirop de artar

Prepararea:

Se bat ouale cu zaharul, vanilia si un praf de sare. Se toarna intr-un castron adanc. Se toarna laptele intr-un alt castron adanc. Se inmoaie fiecare felie de paine in lapte si apoi in ou. Se prajeste intr-o tigaie pe ambele parti si se usuca cu prosoape de hartie. Se serveste la alegere cu miere, sirop de artar, gem sau fructe proaspete. 

Alte idei de mic dejun:

  • smoothie de fructe cu iaurt si fulgi de ovaz
  • sandwich cu sunca si legume
  • cereale integrale, fara zahar, cu fructe natuale, proapete si lapte
  • iaurt cu cereale si fructe

FOTO: freepik.com

Citeste si despre