Sosul guacamole provine din bucataria mexicana. Este un sos picant, care se serveste, de regula, alaturi de chipsuri de tip tortilla.
Foto: paradisegroveavocados.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 fructe avocado
1 ceapa mica rosie
2 rosii
2 catei usturoi
1 ardei iute
1/2 legatura patrunjel
1 lingura zeama lamaie
1 lingura ulei de masline
sare
piper
chips-uri tortilla, pentru servire
Mod de preparare
Curata avocado de coaja, taie-le pe jumatate si scoate-le samburii. Taie pulpa de avocado cubulete mici, apoi stropeste-o cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Taie si restul ingredientelor tot cubulete mici, apoi amesteca totul intr-un bol incapator. Adauga patrunjelul tocat fin.
Potriveste preparatul de gust, adaugand uleiul de masline, sare si piper. Serveste guacamole cu chips-uri tortilla, dupa ce a stat minim o jumatate de ora la frigider.
Tipul bucatariei
Mexicana