Guacamole cu usturoi

| | Actualizat: 2012-08-20 16:06:11

Sosul guacamole provine din bucataria mexicana. Este un sos picant, care se serveste, de regula, alaturi de chipsuri de tip tortilla.

Foto: paradisegroveavocados.com

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

4 fructe avocado

1 ceapa mica rosie

2 rosii

2 catei usturoi

1 ardei iute

1/2 legatura patrunjel

1 lingura zeama lamaie

1 lingura ulei de masline

sare

piper

chips-uri tortilla, pentru servire

Mod de preparare

Curata avocado de coaja, taie-le pe jumatate si scoate-le samburii. Taie pulpa de avocado cubulete mici, apoi stropeste-o cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.

Taie si restul ingredientelor tot cubulete mici, apoi amesteca totul intr-un bol incapator. Adauga patrunjelul tocat fin.

Potriveste preparatul de gust, adaugand uleiul de masline, sare si piper. Serveste guacamole cu chips-uri tortilla, dupa ce a stat minim o jumatate de ora la frigider.

Tipul bucatariei

Mexicana

Citeste si despre