Sos acru picant

| | Actualizat: 2012-09-14 15:48:55

Sosul acru picant este un sos care acompaniaza, de regula, legumele la gratar.

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 linguri ulei de masline sau ulei de porumb

3 lamai (zeama)

4-5 catei de usturoi

1 ardei iute

sare

piper (proaspat macinat)

Mod de preparare

Amesteca uleiul de masline (sau de porumb) cu zeama de la trei lamai.

Curata 4-5 catei de usturoi de coaja, apoi piseaza-i cat mai marunt. Freaca usturoiul cu uleiul, incorporand uleiul treptat, ca la maioneza.

Adauga peste emulsia obtinuta si un ardei iute tocat, apoi potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper proaspat macinat.

Trucuri

Pastreaza sosul la rece, acoperit, minim 30 de minute inainte de a fi servit. In acest mod, ingredientele se combina si isi imprumuta aromele.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre