Sos alb Chaud-Froid

| | Actualizat: 2012-08-03 15:50:18

Sosul alb Chaud-Froid se serveste alaturi de preparate din pasare, peste sau produse din carne de vita.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

80 g unt

100 g faina

850 ml supa de pasare

100 g frisca

30 g gelatina

Mod de preparare

Pune untul sa se topeasca, apoi amesteca faina cu 100 ml supa de pasare. Amesteca bine toate ingredientele.

Adauga restul de supa, frisca si sare, apoi lasa sosul sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute.

Adauga gelatina si amesteca sosul pana la completa omogenizare a acesteia.

Strecoara sosul si apoi foloseste-l la impanarea unor preparate reci din pasare sau produse din carne de vita si peste.

Trucuri

Pentru a obtine un sos foarte fin, e indicat sa cerni faina inainte.

Lla final, sosul se cerne printr-o sita sau printr-un tifon curat.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre