Sosul alb Chaud-Froid se serveste alaturi de preparate din pasare, peste sau produse din carne de vita.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
80 g unt
100 g faina
850 ml supa de pasare
100 g frisca
30 g gelatina
Mod de preparare
Pune untul sa se topeasca, apoi amesteca faina cu 100 ml supa de pasare. Amesteca bine toate ingredientele.
Adauga restul de supa, frisca si sare, apoi lasa sosul sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute.
Adauga gelatina si amesteca sosul pana la completa omogenizare a acesteia.
Strecoara sosul si apoi foloseste-l la impanarea unor preparate reci din pasare sau produse din carne de vita si peste.
Trucuri
Pentru a obtine un sos foarte fin, e indicat sa cerni faina inainte.
Lla final, sosul se cerne printr-o sita sau printr-un tifon curat.
Tipul bucatariei
Internationala