Sosul alb cu vin este unul din sosurile recomandate pentru preparatele din peste.
Foto: whitewineexperience.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 ml supa de peste
75 g unt de masa
2 galbenusuri de ou
50 ml vin alb sec
2 felii de lamaie
2 linguri de faina alba
sare
piper alb
Mod de preparare
Pune untul sa se topeasca intr-un vas incapator, toarna faina in ploaie peste acesta, apoi amesteca pana obtii un sos omogen, fara cocoloase.
Dupa 2-3 minute, adauga supa de peste, sarea si piperul si lasa-l sa mai fiarba 15 minute.
Separat, amesteca galbenusurile cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele doua felii de lamaie. Toarna amestecul peste sosul de unt si vin.
Dupa 3- 4 minute stinge focul si verifica daca sosul mai are nevoie de sare si piper.
Tipul bucatariei
Internationala