Sos arabesc de iaurt cu menta verde

| | Actualizat: 2012-08-08 11:37:31

Mancarurile arabesti sunt destul de grele, astfel incat au nevoie de sosuri racoritoare si usoare care sa le insoteasca. Sosul din iaurt si menta se serveste alaturi de lipii libaneze, cartofi sau friptura de oaie.

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

300 g iaurt gras

3 linguri menta proaspata (tocata)

2 linguri ulei de masline

sare

Mod de preparare

Amesteca treptat iaurtul cu uleiul de masline, intocmai cum procedezi la maioneza, apoi adauga menta tocata marunt.

Potriveste sosul de gust, adaugand sare, apoi pune-l la rece, minim 30 de minute.

Trucuri

In general, pentru acest sos este indicata folosirea unui ulei de masline aromat, cu ierburi uscate, usturoi sau ardei iute.

Daca vrei sa obtii ulei de masline aromat, pune intr-o tigaie uleiul la incins, adauga 2 catei de usturoi feliati, 1/2 lingurita ardei iuti uscati si busuioc, apoi lasa condimentele sa se prajeasca, cateva secunde.

Tipul bucatariei

Arabeasca

Citeste si despre