Mancarurile arabesti sunt destul de grele, astfel incat au nevoie de sosuri racoritoare si usoare care sa le insoteasca. Sosul din iaurt si menta se serveste alaturi de lipii libaneze, cartofi sau friptura de oaie.
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
300 g iaurt gras
3 linguri menta proaspata (tocata)
2 linguri ulei de masline
sare
Mod de preparare
Amesteca treptat iaurtul cu uleiul de masline, intocmai cum procedezi la maioneza, apoi adauga menta tocata marunt.
Potriveste sosul de gust, adaugand sare, apoi pune-l la rece, minim 30 de minute.
Trucuri
In general, pentru acest sos este indicata folosirea unui ulei de masline aromat, cu ierburi uscate, usturoi sau ardei iute.
Daca vrei sa obtii ulei de masline aromat, pune intr-o tigaie uleiul la incins, adauga 2 catei de usturoi feliati, 1/2 lingurita ardei iuti uscati si busuioc, apoi lasa condimentele sa se prajeasca, cateva secunde.
Tipul bucatariei
Arabeasca