Sosul bernaise, specific bucatariei franceze se serveste langa preparate din carne de vita sau peste, dar merge foarte bine si langa o portie de cartofi copti.
Foto: uktv.co.uk
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 galbenusuri mari
1 ceapa mica (rosie)
3-4 lingurite vin
2 lingurite tarhon proaspat
1 foaie dafin
150 g unt
zeama lamaie
Mod de preparare
Toaca ceapa marunt, apoi pune-o la fiert, la foc mic, in vin, impreuna cu tarhonul tocat si frunza de dafin.
Intr-un bol de inox asezat la bain marie, trebuie sa pui galbenusurile amestecate cu sosul de ceapa.
Adauga treptat si untul topit, dar ai grija sa torni putin cate putin. La final, sosul se va ingrosa, iar tot untul va fi incorporat.
Adauga putina zeama de lamaie si tarhon, apoi pastreaza sosul la cald, pana in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Franceza