Sos bolognese

| | Actualizat: 2013-07-22 17:01:41

Sosul de carne bolognese este foarte usor de facut si se potriveste de minune langa paste.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g carne tocata de vita

250 g carne tocata de porc

3 linguri ulei de masline

1 ceapa tocata

2 morcovi tocati

5 catei de usturoi

400 g rosii decojite

200 g pasta tomate

1 pahar vin rosu (120 ml)

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita maghiran uscat

sare

piper

Mod de preparare

Pune uleiul la incins, apoi adauga carnea de vita si carnea de porc, amestacand in permanenta, pana cand isi schimba culoarea si se rumeneste.

Dupa cateva minute, adauga si ceapa, morcovii si usturoiul tocate marunt. Lasa amestecul sa se patrunda bine si adauga rosiile taiate cubulete si pasta de rosii. Dupa cateva minute stinge totul cu vin si lasa sosul sa fiarba, pana cand lichidul se evapora.

La final, adauga plantele aromatice si potriveste sosul de sare si piper.

Serveste sosul bolognese cu tagliatele (sau alte paste lungi) sau ca umplutura pentru lasagna.

Citeste si despre