Sos cu smantana

| | Actualizat: 2012-09-20 17:58:48

Sosul cu smantana este un preparat de baza in bucatarie si poate acompania diverse fripturi, cum ar fi cele de pui sau curcan sau se poate folosi pentru retetele de paste.

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

50 g unt

50 g faina

0,5 l lapte sau supa de pui

1 lamaie medie

100 g smantana

1 legatura marar

sare

piper

Mod de preparare

Pune untul la incins intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga faina si stinge totul cu supa de carne de pui sau lapte, amestecand continuu. Amesteca energic, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Lasa sosul sa dea in cateva clocote pana se ingroasa.

Ulterior, poti adauga zeama de lamaie, sare, piper, marar tocat marunt. Ridica amestecul obtinut de pe foc si adauga smantana.

Serveste sosul cald, langa diverse preparate.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre