Sosul cu smantana este un preparat de baza in bucatarie si poate acompania diverse fripturi, cum ar fi cele de pui sau curcan sau se poate folosi pentru retetele de paste.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
50 g unt
50 g faina
0,5 l lapte sau supa de pui
1 lamaie medie
100 g smantana
1 legatura marar
sare
piper
Mod de preparare
Pune untul la incins intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga faina si stinge totul cu supa de carne de pui sau lapte, amestecand continuu. Amesteca energic, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Lasa sosul sa dea in cateva clocote pana se ingroasa.
Ulterior, poti adauga zeama de lamaie, sare, piper, marar tocat marunt. Ridica amestecul obtinut de pe foc si adauga smantana.
Serveste sosul cald, langa diverse preparate.
Tipul bucatariei
Internationala