Sos cu unt

| | Actualizat: 2013-06-06 15:54:12

Daca vrei sa dai o aroma frantuzeasca mancarurilor tale, poti sa prepari ca garnitura un sos delicios de unt. Acesta are un gust fin si delicat si, in plus, nu necesita foarte mult timp pentru preparare.

 

Timp de preparare

 15 min

Dificultate

 usor  

Ingrediente

 200 g unt proaspat

3 galbenusuri

2 linguri de otet

o jumatate de lingurita zeama de lamaie

sare si piper  

Mod de preparare

Taie mai intai untul in 6 bucatele, pune in cratita in care urmeaza sa prepari sosul 2 linguri de otet de vin si una de apa, adauga sare si putin piper.

Lasa aceasta compozitie sa fiarba cateva minute, apoi adauaga o lingurita de apa rece, galbenusurile si amesteca bine.

Pune cratita cu aceasta compozitie la bain marie si adauga pe rand bucatelele de unt si amesteca incontinuu, iar din cand in cand mai adauga putina apa rece.

Cand este gata, adauga si putina zeama de lamaie si sare daca mai este nevoie.

Citeste si despre