Poti transforma o mancare obisnuita intr-una de sarbatoare, daca stii sa o imbogatesti cu sosul potrivit. Sosul de branza se preteaza foarte bine cu paste sau legume coapte.
Foto: akatslife.net
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
30 g unt
2 linguri faina
300 ml lapte
sare
piper
nucsoara
4 linguri branza rasa Cheddar (sau orice alt tip, la alegere)
Mod de preparare
Topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si prajeste la foc mic, amestecand in mod continuu. Adauga treptat laptele, amestecand cu un tel, ca sa nu ramana cocoloase de faina.
Lasa sosul sa se lege si sa devina omogen, apoi potriveste de gust cu sare, piper si putina nucsoara rasa.
Amesteca sosul fierbinte cu branza rasa si omogenizeaza bine.
Trucuri
Foloseste piper alb pentru acest sos, pentru a pastra culoarea frumoasa.
Tipul bucatariei
Internationala