Sos de ceapa cu smantana

| | Actualizat: 2017-04-20 13:47:11

Pune putin sos de ceapa langa o friptura aburinda si vei convinge pana si cel mai mofturos copil sa manance tot din farfurie. Preparatul este excelent si pentru a-ti impresiona musafirii!

Timp de preparare: 30 de minute

Dificultate: redusa

Ingrediente

2 linguri de unt sau ulei de masline
1 ceapa galbena mare, taiata julien
1 ceapa frantuzeasca, taiata marunt
3 catei de usturoi pisati
120 ml smantana
120 ml crema de branza
120 ml maioneza
1 lingurita sare
1 praf de piper negru

Mod de preparare

Topeste untul (sau incinge uleiul) intr-o oala mare si soteaza ceapa aproximativ 10 minute la foc potrivit. Adauga usturoiul pisat si amesteca bine timp de 5-7 minute, apoi ia oala de pe foc si lasa ingredientele sa se raceasca la temperatura camerei.

Amesteca smantana, crema de branza, maioneza, sarea si piperul intr-un bol mare. Transfera in aceasta mixtura ceapa caramelizata si incorporeaz-o cu o spatula. Lasa sosul la frigider cel putin o ora inainte de servire. 

Citeste si despre