Sos de gorgonzola cu ciuperci

| | Actualizat: 2014-09-23 16:58:21

Sosul de gorgonzola cu ciuperci este un sos alb delicios, care poate fi consumat atat in combinatie cu fripturi, peste, cat si cu legume.

Timp de preparare

  15 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1 cana de smantana grasa

1 lingura de unt

1/2 ceapa medie, tocata marunt

150 g branza gorgonzola faramitata

240 g ciuperci feliate

piper

patrunjel

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata foarte marunt in el. Cand ceapa devine usor aurie, toarna cana de smantana, da focul mai mic, si las-o sa fiarba pana scade si se ingroasa putin. Dupa 10-15 minute, adauga branza si amesteca bine sosul, pana cand branza se topeste.

Separat, soteaza ciupercile intr-o alta tigaie cu putin ulei, pentru a-si emana toate aromele, apoi adauga-le in sosul alb. Asezoneaza sosul cu piper si patrunjel, dupa gust.

Citeste si despre