Sosul de hrean cu nuci si migdale se pregateste pentru preparatele din peste, vita sau oaie.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
500 ml lapte
2 linguri faina
1 lingura miez de nuca (macinat)
1 lingura migdale (macinate)
2 linguri hrean ras
1 lingurita zahar
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe laptele si toarna-l fierbinte peste faina. Amesteca totul pentru a obtine o compozitie omogena, pune din nou vasul pe foc potrivit si adauga nucile, migdalele si zaharul. Lasa totul la fiert, dar amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce sosul incepe sa se ingroase, adauga hreanul, amesteca ingredientele si ia vasul de pe foc. Acopera sosul pentru 10 minute. Potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper si pastreaza-l la loc cald pana in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Internationala