Sos de lamaie

| | Actualizat: 2012-04-23 17:37:53

Sosul de lamaie se serveste alaturi de preparatele pe baza de peste sau fructe de mare, diverse preparate la gratar sau creier pane.

Foto: steamykitchen.com

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

1 lamaie

100 ml ulei de floarea soarelui

1 pahar apa minerala (150 ml)

1 legatura patrunjel/ marar

sare (dupa gust)

piper (dupa gust)

Mod de preparare

Pune uleiul intr-un bol incapator si bate-l bine cu telul, pana incepe sa se tulbure. Adauga apa minerala si continua sa bati energic.

Amesteca totul cu zeama de la o lamaie, piper pisat si verdeata taiata marunt. Bate energic cu telul, pana iti rezulta o emulsie omogena.

Trucuri

Pentru o aroma mai intensa de lamaie, poti sa adaugi si o lingurita de coaja rasa de lamaie.

Pastreaza sosul la rece, la frigider, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre