Sosul de lamaie este unul dintre sosurile de baza in bucataria internationala. Se poate servi alaturi de preparatele din peste sau langa salatele de legume.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 ml ulei de masline (sau de floarea-soarelui)
150 ml apa minerala
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare (dupa gust)
piper (dupa gust)
Mod de preparare
Pune uleiul intr-un vas inalt si bate bine cu telul pana incepe sa se tulbure. Adauga apoi apa minerala, continuand sa bati.
Adauga si zeama de lamaie, piperul pisat, sarea si patrunjelul taiat marunt. Amesteca ingredientele bine pana ce se obtine o emulsie.
Pastreaza sosul la rece, la frigider, pana in momentul servirii.
Trucuri
Sosul se poate pastra cateva zile la rece, intr-un recipient inchis.
Tipul bucatariei
Internationala