Sos de rosii

| | Actualizat: 2012-09-25 10:55:17

Sosul de rosii este unul dintre sosurile de baza care se folosesc in orice bucatarie. Poate insoti diverse fripturi, fructe de mare sau paste.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

100 g unt

1 ceapa

1 morcov

2 kg rosii coapte, carnoase

5 catei usturoi

1 foaie de dafin

1 crenguta de cimbru

1/2 lingurita zahar

sare

piper

Mod de preparare

Curata mai intai toate legumele, da-le pe razatoarea mare si pune-le la calit in 50 de grame de unt. Cand legumele sunt rumenite, poti adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna le inlocuiesti cu bulion), crenguta de cimbru si foaia de dafin.

Fierbe sosul 30-35 minute, apoi trece-l prin sita, adauga zaharul si potriveste de sare si piper. Mai da sosul in cateva clocote.

Serveste sosul de rosii cu preparate din carne de pasare, peste si legume.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre