Sosul de rosii se pregateste pentru iarna. Acesta se va folosi pentru prepararea diferitelor supe sau mancaruri cu legume.
Foto: twice-cooked.com
Timp de preparare
120 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
9 kg rosii
0,5 kg de mere
0,5 kg de ardei
300 ml ulei
150 ml otet
2 linguri de sare
2 lingurite de piper
3 linguri de zahar sau miere de albine
frunze de telina
cimbru
Mod de preparare
Spala rosiile bine, apoi da-le prin masina speciala, astfel incat sa ramai doar cu sucul acestora, iar pielitele si semintele sa fie date deoparte.
Curata merele de coaja si seminte, apoi toaca-le marunt. Procedeaza la fel si cu ardeii. Pune toate ingredientele la fiert intr-o oala incapatoare si lasa-le sa scada pana ce sosul ajunge de consistenta unei smantani groase.
Toarna sosul in sticle si acopera-le pana se racesc in scopul sterilizarii.
Depoziteaza sosul la camara, dupa ce s-a racit.
Tipul bucatariei
Internationala