Sos de rosii cu mere

| | Actualizat: 2012-11-06 11:56:29

Sosul de rosii se pregateste pentru iarna. Acesta se va folosi pentru prepararea diferitelor supe sau mancaruri cu legume.

Foto: twice-cooked.com

Timp de preparare

120 de minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

9 kg rosii

0,5 kg de mere

0,5 kg de ardei

300 ml ulei

150 ml otet

2 linguri de sare

2 lingurite de piper

3 linguri de zahar sau miere de albine

frunze de telina

cimbru

Mod de preparare

Spala rosiile bine, apoi da-le prin masina speciala, astfel incat sa ramai doar cu sucul acestora, iar pielitele si semintele sa fie date deoparte.

Curata merele de coaja si seminte, apoi toaca-le marunt. Procedeaza la fel si cu ardeii. Pune toate ingredientele la fiert intr-o oala incapatoare si lasa-le sa scada pana ce sosul ajunge de consistenta unei smantani groase.

Toarna sosul in sticle si acopera-le pana se racesc in scopul sterilizarii.

Depoziteaza sosul la camara, dupa ce s-a racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre