Sosul din rosii este varianta standard cu care se serveste o portie aburinda de paste italienesti. Pentru a-i oferi un plus de savoare, poti incerca o noua reteta, adaugand la sosul clasic de rosii si cativa stropi de smantana. Rezultatul este unul delicios si hranitor, in acelasi timp!
Timp de preparare
10-15 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa maruntita
1 catel de usturoi maruntit
400 g rosii la cutie in suc propriu
1 lingura de busuioc uscat
3/4 lingurita de zahar alb
1/4 lingurita de oregano uscat
1/4 lingurita de sare
1/8 lingurita de piper negru macinat
100 g smantana
1 lingura de unt
Mod de preparare
Intr-o cratita, prajeste ceapa si usturoiul in ulei de masline la temperatura medie. Dupa ce s-au colorat usor, adauga rosiile, busuiocul, zaharul, oregano, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute sau pana cand cea mai mare parte a lichidului din cratita s-a evaporat. Ia recipientul de pe foc si adauga smantana si untul, amestecand continuu. In cele din urma, mai lasa sosul sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute.
Mod de servire
Sosul de rosii cu smantana se serveste cald, peste paste.