Sos Romesco spaniol

| | Actualizat: 2012-09-21 15:17:29

Sosul Romanesco spaniol este unul din sosurile clasice din bucataria catalana, fiind aromat cu migdale si otet balsamic.

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 kg rosii carnoase

3-4 catei usturoi

2 linguri ulei de masline

50 g migdale

1-2 lingurite otet balsamic

sare

Mod de preparare

Spala rosiile, taie-le pe jumatate, apoi pune-le la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga cateii de usturoi zdrobiti si migdalele.

Lasa totul la foc mic, circa 15 minute. Adauga otetul balsamic si sare, dupa gust.

Mixeaza aceast sos obtinut cu ajutorul unui blender, ca sa obtii o pasta fina.

Serveste sosul cu preparate din pui sau peste, dupa preferinta.

Trucuri

Foloseste doar rosii de calitate, carnoase.

Poti inlocui migdalele cu alune de padure.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre