Sos Soubise

| | Actualizat: 2012-08-03 13:26:45

Sosul Soubise este un delicios sos de ceapa, care insoteste fripturile sau garniturile, precum orezul sau cartofii natur.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

250 g ceapa

100 g unt

50 g faina

200 ml lapte

sare

piper

nucsoara rasa

Mod de preparare

Taie ceapa rondele, apoi pune-o la calit in unt. Adauga faina si laptele, apoi amesteca totul foarte bine.

Potriveste sosul de gust, adaugand sare, piper, nucsoara, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic, o ora.

Dupa acest timp, trebuie sa treci sosul prin sita, apoi adaugi 50 ml de lapte si il mai lasi putin la foc mic.

Trucuri

Serveste sosul langa oua, peste slab, legume.

Sosul se serveste neaparat cald, iar daca vrei sa obtii un sos ceva mai fluid, poti adauga mai mult lapte sau chiar frisca lichida.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre